El proper divendres 29 de maig a les 11:00, Linda Cottone, candidata de doctorat a la UAB i membre de IOM Libya Research impartirà una conferència sobre l’impacte de la COVID19 en l’àmbit de la migració.

El seminari desenvoluparà la dimensió humana d’aquesta crisi de salut global que afecta el nucli de les nostres societats, amb l’objectiu de proporcionar una anàlisi legal dels drets humans fonamentals que han de respectar els Estats per respondre efectivament a l’emergència, d’acord amb el seu deure de protegir.

La pandèmia de la COVID-19 està afectant la vida de totes les persones. Els Estats han adoptat mesures sense precedents per contenir la propagació de virus, incloent-hi quarantena forçada, tocs de queda, tancaments, restriccions de viatge, tancament de fronteres i limitacions de les activitats econòmiques i reunions en públic en general. La major presència de la policia a les fronteres i als carrers són de facto requerides com una prioritat per garantir la salut pública.

No obstant això, les accions dels Estats estan tenint efectes adversos en la vida de les persones, els seus mitjans de vida i l’economia. Si bé la pandèmia afecta tots els segments de la població, és especialment perjudicial per als grups més vulnerables de la societat: dones, joves, treballadors de baixos salaris i persones en moviment, incloses les poblacions desplaçades, els migrants i els refugiats.

El seminari s’estructurarà en tres parts:

  • L’equilibri entre les obligacions dels Estats i la defensa dels drets humans
  • Els riscos de situacions d’explotació
  • Els migrants i l’impacte de COVID-19 en l’accés a l’educació, els mitjans de vida, l’ocupació, remeses i habitatge

La sessió es durà a terme mitjançant Microsoft Teams i s’impartirà en llengua anglesa. Aquells que hi estiguin interessats, han d’enviar un correu electrònic fins al 26 de maig amb el seu nom i l’email institucional de la UAB a la següent adreça: cristina.blasi@uab.cat.