Josep Maria de Dios Josep Maria de Dios Marcer es professor titular de dret internacional privat a la UAB. Imparteix docència en Dret Internacional Privat i en Dret de la Unió Europea, essent el seu àmbit de docència i recerca tant el Dret Internacional Privat de la Unió Europea

Més informació

Cristina Blasi Cristina Blasi Casagran Se licenció en derecho por la UAB en 2007, y completó el Máster de Integración Europea en la UAB (2008) y el LL.M en Europäisches Recht en el Europa Institut de Saarbrücken (2009). Es doctora en derecho por el European University Institute de Florencia (2015).

Més informació

Joan Lluís Pérez Francesch Joan Lluís Pérez Francesch Doctor en Dret. Catedràtic acreditat de Dret Constitucional (ANECA, 2012 i AQU, 2010), de la Unitat de Dret Constitucional del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Més informació

Montserrat Pi Montserrat Pi Llorens Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1984, va treballar a Brussel·les com a funcionària de la Comissió europea des de 1986 fins a 1989. Va tornar a Barcelona per incorporar-se a la Facultat de Dret de la UAB, on va obtenir el grau de Doctora l’any 1996, amb una tesi sobre la protecció dels drets fonamentals a la Unió europea que va rebre el IX Premi Maspons i Anglasell del Patronat Català ProEuropa a la millor tesis en temes d’integració europea i el Premi Extraordinari de Doctorat i que va ser publicada per l’editorial Ariel. Des de l’any 1997 és professora titular a l’àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UAB.

Més informació

Gregorio Garzón Clariana Gregorio Garzón Clariana es Profesor Emérito de la Universitat Autònoma de Barcelona, Catedrático de Derecho Internacional Público y Cátedra Jean Monnet ad personam de Derecho de la Unión Europea. Ha sido Consejero Jurídico Principal en la Comisión Europea y el Jurisconsulto del Parlamento Europeo. Profesor visitante, entre otros, del Colegio de Europa (Brujas y campus de Natolin en Varsovia). Autor de numerosas publicaciones. Perfil más detallado en http://jeanmonnetchair.eu

Més informació

Iván Aybar Iván Aybar Professor de la Facultat de Dret de la UAB. És llicenciat i Doctor en Dret (amb menció europea) per la Universitat de Saragossa. Curs d’especialització en Migracions internacionals i Dret d’estrangeria (Universitat Europea de Madrid). Ha estat investigador a la Universitat de Navarra i Professor a la Facultat de Dret de la Universitat de Saragossa. Estada d’investigació a la Università di Palermo.

Més informació

Lidia Ballesta Lidia Ballesta Lidia Ballesta es una investigadora predoctoral y profesora asociada en la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) desde septiembre 2016. Es una investigadora y profesora sobre asuntos de la Unión Europea en la Facultad de Derecho. Completó su grado en Derecho en 2009, y tras él cursó un Máster en Integración Europea (Barcelona, 2012). Actualmente trabaja en su Ph.D en Derecho en la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB). Su mayor foco de investigación es el mercado interior digital y la regulación europea del Copyright y la propiedad intelectual.

Més informació

Colleen Boland Colleen Boland La Colleen té un Màster en Estudis del Pròxim Orient i Medi a l’Escola d’Estudis Orientals i Africans de la Universitat de Londres. És doctora en Sociologia i Antropologia per la Universitat Complutense de Madrid, amb especialitat en estudis de migracions. Ha estat subdirectora de la revista quadrimestral International “Journal of Health Services.” La Colleen és membre de l’IEE des de setembre 2020 i treballa en l’àmbit de migracions com a investigadora postdoctoral en el projecte europeu ITFLOWS.
Andre Groger  Andre Groger Andre Groger és professor adjunt d’Economia i investigador Juan de la Cierva a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). També és professor associat de la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE) i membre de “Markets, Organizations and Votes in Economics” (MOVE). Els interessos de recerca de Groger so són microeconomia aplicada, ciència de dades, desenvolupament, i economia política i del treball. Dins del IEE, Groger participa en el projecte ITFLOWS, liderant l’anàlisi de big data sobre els impulsors de la migració.

Més informació

Santiago Ariel Villar Arias Santiago Ariel Villar Arias El Santiago Ariel Villar Arias és un advocat argentí / espanyol. Treballa en l’IEE com a Project Manager de el Projecte ITFLOWS (H2020). Abans va treballar com a investigador al Centre d’Afers Internacionals de Barcelona (CIDOB) durant més de quatre anys, principalment en el departament de Llatinoamèrica, i també en projectes europeus (FP7 i H2020). És Llicenciat en Dret per la Universitat Nacional de Mar de l’Argent (Argentina) i té un postgrau en Dret Bancari de la U.C.A. (Argentina). Té un grau amb matrícula d’honor en Estudis de la Unió Europea per l’Institute d’Études Européennes de la Université Libre de Bruxelles (Bèlgica) i un grau en Dret Internacional i de la Unió Europea per la Universitat de València (Espanya). A Argentina ha exercit com a advocat durant més de cinc anys i com a professor assistent de Dret Bancari a la Universitat Nacional de Mar de l’Argent. Durant els últims set anys ha estat estudiant la integració regional, tant europea com llatinoamericana, enfocada principalment en la relació entre el Mercosur i la UE, i els processos d’integració llatinoamericans. També ha estat involucrat en grups de recerca sobre temes relacionats amb les relacions exteriors de la UE (principalment les crisis de Kosovo i Síria). Ha publicat diversos articles, ressenyes de llibres i assajos, inclosos capítols de llibres.
Antoni Abat Antoni Abat i Ninet  is Maria Zambrano Researcher at the IEE (UAB) and visiting professor at the Faculty of Law of the Hebrew University of Jerusalem (Israel). Antoni graduated in Law from the University of Girona in 2001 and was awarded a PhD by the University of Barcelona in 2007. He joined ESADE faculty of law in 2011, he was granted the Juan de la Cierva competitive research scholarship by Spain’s Ministry for Science and Innovation. He taught Comparative Constitutional Law and Ancient Constitutionalism at the State University of New York, and the Lincoln Law School of San José and was Visiting Scholar at Stanford University Law School. In 2012, professor Abat joined the CTLS of the law school of Georgetown University where he taught Comparative Constitutional Law and Human Rights. From 2013 to 2020, Antoni has been a full professor and chair of comparative constitutional law at the faculty of law at the University of Copenhagen (Denmark).
Antoni’s research interests are constitutional law, philosophy and EU Law. He has taught several courses on the History of Philosophy, History of Political Systems and Political Philosophy at the UB and the EGLS.