Montserrat Pi

Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1984, va treballar a Brussel·les com a funcionària de la Comissió europea des de 1986 fins a 1989. Va tornar a Barcelona per incorporar-se a la Facultat de Dret de la UAB, on va obtenir el grau de Doctora l’any 1996, amb una tesi sobre la protecció dels drets fonamentals a la Unió europea que va rebre el IX Premi Maspons i Anglasell del Patronat Català ProEuropa a la millor tesis en temes d’integració europea i el Premi Extraordinari de Doctorat i que va ser publicada per l’editorial Ariel. Des de l’any 1997 és professora titular a l’àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UAB.

Imparteix docència en els estudis del Grau en Dret de la UAB i en diversos màsters i cursos de postgrau, entre d’altres el Màster Universitari en Integració Europea, en el que coordina dos mòduls. Per que fa a la recerca, ha seguit publicant sobre els drets fonamentals a la Unió i ha treballat i publicat en d’altres línies de recerca, com les relacions exteriors de la Unió Europea i el comerç internacional. També ha participat en la redacció de manuals de dret de la Unió Europea.

La seva recerca a l’actualitat es focalitza en l’àmbit de l’Espai de Llibertat, Seguretat i Justícia, sobre el que ha coordinat l’edició i publicat en llibre col·lectius i en revistes i ha estat la investigadora principal d’un projecte finançat pel Ministerio de Economía y competitividad sobre las agències europees de l’Espai de Llibertat, Seguretat i Justícia (MAGELS). És membre del Grup de Recerca Consolidat, reconegut per l’AGAUR, sobre l’Espai de Llibertat, Seguretat i Justícia i forma part de l’equip de recerca del projecte CIMCETT (La cooperació internacional com a mitjà imprescindible per combatre el tràfic i la trata de persones: el paper de la UE i d’altres organismes internacionals).

Montserrat.Pi@uab.cat