Iván Aybar Jiménez Iván Aybar Jiménez 

Professor de la Facultat de Dret de la UAB. És llicenciat i Doctor en Dret (amb menció europea) per la Universitat de Saragossa. Curs d’especialització en Migracions internacionals i Dret d’estrangeria (Universitat Europea de Madrid). Ha estat investigador a la Universitat de Navarra i Professor a la Facultat de Dret de la Universitat de Saragossa. Estada d’investigació a la Università di Palermo.

Investigador de l’Institut d’Estudis Europeus (UAB). Membre fundador de l’Observatori Universitari sobre Menors Estrangers no Acompanyats a Catalunya (OUNMENAC). Advocat en exercici. Ha estat advocat del municipi de Tanger a Espanya, vivint i treballant tres anys entre el Marroc i Espanya. Ha estat també assesor jurídic del Consolat General del Regne del Marroc a Tarragona, Lleida i Aragó.

Línies de recerca: Multiculturalitat i Llibertat Religiosa. Drets humans. Migracions internacionals. Dret d’estrangeria. Drets de l’infància i de l’adolescència. Relacions Unió Europea-Xina.

Publicacions més rellevants: Llibres: Pasado, Presente y Futuro de la Protección de los Menores en Aragón (1998); El Acogimiento Familiar: aspectos jurídicos y sociales (2001); El Islam en España: aspectos institucionales de su estatuto jurídico (2005).