La cònsol de Diplomàcia Pública dels Estats Units a Barcelona, Emma Marwood, va impartir el passat divendres 13 de maig una conferència titulada “Strengthening Alliance and Partnerships to Tackle Global Challenges“. Es van debatre temes com la relació actual dels Estats Units amb Europa, la Guerra a Ucraïna o la desinformació.

La Sra. Emma Marwood, Cònsol de Diplomàcia Pública dels Estats Units a Barcelona, va oferir una conferència el passat 13 de maig sota el nom “Strengthening Alliance and Partnerships to Tackle Global Challenges”. La Sra Marwood va destacar alguns temes, com per exemple la feina que fa el Consolat dels Estats Units a Barcelona, és a dir, promoure assistència als ciutadans nord-americans a la capital catalana o encarregar-se de qüestions com els intercanvis d’estudiants entre Espanya i els Estats Units; la relació actual entre Washington i la Unió Europea; la Guerra a Ucraïna;, les lliçons apreses durant la pandèmia de la COVID-19; o alguns reptes de futur com la transició energètica, el compromís de reduir el gas provinent de Rússia, la relació d’Amèrica amb la Xina o la desinformació. 

L’acte, organitzat per l’Institut d’Estudis Europeus, juntament amb el Màster d’Integració Europea de la Universitat Autònoma de Barcelona, va tenir lloc a la Sala de Juntes de la Facultat de Dret, i els assistents van tenir l’oportunitat de fer preguntes al final de la conferència.

Sra. Emma Marwood, Cònsol de Diplomàcia Pública dels Estats Units a Barcelona i el Dr Josep Maria de Dios, director del IEE